De thuishaven van de Roosendaalse voetbalclub RBC

Over Atik Stadion

Over ons

Het Atik Stadion was tussen 2000 en 2011 en vanaf 2013 de thuishaven van de Roosendaalse voetbalclub RBC. Het stadion is gelegen op industrieterrein de Borchwerf achter het Station Roosendaal en biedt plaats aan vijfduizend toeschouwers, waarvan vierhonderd voor de uitsupporters. Het stadion is het kleinste stadion in Nederland waarbij er aan alle kanten, inclusief de hoeken, zitplaatsen zijn.

Het stadion werd voor het eerst gebruikt op 5 november 2000 met de wedstrijd RBC Roosendaal – Fortuna Sittard.

Voor november 2000 speelde RBC Roosendaal haar thuiswedstrijden in het stadion op Sportpark De Luiten. Deze wordt nog genoemd in het clublied van RBC. Het stadion heeft verschillende namen gedragen i.v.m. de vele hoofdsponsors.

Atik stadion

In de zomer van 2021 werd het stadion hernoemd naar Stadion De Luiten, dezelfde naam als het oude stadion van de club. In oktober 2021 ging het stadion een verbintenis voor zes jaar aan met Atik Uitzenbureau en werd hernoemd naar Atik Stadion.

Om het stadion en de parkeerplaats met de stad te verbinden is een voetgangersbrug gebouwd over het spooremplacement van het station Roosendaal.

RBC heeft zich sinds een aantal seizoenen weer gehuisvest in het stadion. Dit is mede mogelijk gemaakt door 8 aandeelhouders die het stadion nu exploiteren. Hierdoor is het stadion weer terug in de maatschappij en het epicentrum van sport en onderwijs!

Sociaal maatschappelijk

We willen met het Atik Stadion ‘Samen Hogerop’. Dit willen we op sportief, recreatief, commercieel, maar ook maatschappelijk opzicht. We willen het stadion steviger verankeren in de Roosendaalse samenleving. Met het Atik Stadion als basis en de aantrekkingskracht als een belangrijk middel streven we ernaar om een rol te spelen in het stimuleren én motiveren van verschillende doelgroepen. Samen met onze partners, zoals RBC, Boxing Company, SSNB, Fontys en CIOS proberen we initiatieven te ontplooien die positief bijdragen aan de Roosendaalse samenleving, en die demonstreren dat we de band tussen vereniging en stad willen verstevigen. Aan de hand van verschillende maatschappelijke thema’s werken wij samen met partners aan een sociaal sterkere samenleving van onze stad.