“WALKING FOOTBALL: DE SOCIALE EN GEZONDE MANIER OM TE BLIJVEN BEWEGEN”

Fit blijven is voor veel mensen belangrijk, maar soms kan het lastig zijn om de motivatie te vinden om te sporten. Jos Hack uit Roosendaal had hier ook moeite mee, totdat hij hoorde van Walking Football bij zijn lokale club. In dit interview vertelt hij over zijn ervaringen met deze sport en waarom het voor iedereen een goede keuze kan zijn om hiermee te beginnen.

Jos Hack is een voormalig journalist van het Brabants Nieuwsblad, later gefuseerd met BN de Stem. Na zijn pensioen vond hij het belangrijk om fit te blijven en daarom begon hij met Walking Football, een aangepaste vorm van voetbal waarbij de regels zijn aangepast en het tempo lager is dan bij regulier voetbal. Jos was in eerste instantie sceptisch, maar hij besloot het toch eens te proberen en kocht zelfs weer nieuwe voetbalschoenen op bijna 67-jarige leeftijd.

Het gaat hier om Walking Football, een vorm van voetbal waarbij er niet gerend mag worden. Het is elke donderdag te spelen in het Atik Stadion in Roosendaal. Naast Jos Hack doen ook o.a. Marcel Hellemons, Jan Lanooy, Pierre van Oosterhout, Jac Coppens, Theo Coester en Hans van Groendaal mee. Belangrijk om te weten is dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen welkom zijn om mee te doen.

Momenteel worden er in het Atik Stadion alleen training georganiseerd op de donderdagochtend. Jos en Marcel hopen dat er als er straks meer deelnemers zijn er ook onderlinge wedstrijdjes of training gegeven kunnen worden in samenwerking met zusterverenigingen.

Jos vertelt over de voordelen die hij heeft ervaren door het spelen van Walking Footbal. Hij voelt zich fitter en geniet van de gezelligheid van het samenspelen met anderen. Hij heeft zelfs contact weten te houden met een oude buurjongen, Peter Luijkx. Bovendien merkt hij dat het combineren van Walking Football met zijn andere hobby’s zoals fietsen en muziek draaien zorgt voor een goede balans in zijn leven.

Het allerleukste aan Walking Football vindt Jos de wekelijkse uitjes naar de club en het samenspelen met anderen. Hij raadt andere mensen dan ook aan om ook te beginnen met Walking Football, omdat het een goede manier is om fit te blijven en omdat het voor iedereen toegankelijk is. Iedereen is welkom om mee te doen en er is geen lidmaatschap vereist, je hoeft alleen voor het kopje koffie te betalen na afloop. Bovendien wordt de opbouw van de training verzorgd door studenten van de opleding Sportkunde op de Fontys Sporthogeschool, wat ervoor zorgt dat de training verantwoord en veilig is voor iedereen.

Tot slot geeft Jos aan dat hij nog lang door wil gaan met Walking Football. Het heeft hem geholpen om fit te blijven en hij geniet nog steeds van elke training. Hij moedigt potentiele deelnemers aan om de sport een kans te geven en om te profiteren van de vele voordelen die Walking Football te bieden heeft. ’Iedereen is welkom, behalve als je een stadionverbod hebt natuurlijk’ grapt Jos. Maar laten we er maar vanuit gaan dat de meeste potentiële deelnemers daar geen last van hebben. Dus waar wacht je nog op? Trek je voetbalschoenen aan en doe gezellig mee!

Voor meer informatie kijkt op www.atikstadion.nl of neem u contact op via pim@atikstadion.nl